یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیرمستقیم (و معمولاً در تعامل با کاربر) است، که عناصری را پیرامون دنیای واقعی افراد اضافه میکند. این عناصر بر اساس تولیدات کامپیوتری که از طریق دریافت و پردازش اطلاعات کاربر توسط سنسورهای ورودی مانند صدا، ویدئو، تصاویر گرافیکی یا دادههای GPS میباشد ایجاد میشود. واقعیت رایانهای مفهوم کلی واقعیت افزودهاست. در واقعیت افزوده معمولاً چیزی کم نمیشود بلکه فقط اضافه میشود. همچنین واقعیت افزوده تا حدودی شبیه به واقعیت مجازی است که توسط یک شبیه ساز، دنیای واقعی را کاملا شبیه سازی میکند. در واقع وجه تمایز بین واقعیت مجازی و واقعیت افزوده این است که در واقعیت مجازی کلیه? عناصر درک شده توسط کاربر، ساخته شده توسط کامپیوتر هستند. اما در واقعیت افزوده بخشی از اطلاعاتی را که کاربر درک میکند، در دنیای واقعی وجود دارند و بخشی توسط کامپیوتر ساخته شدهاند.
در واقعیت افزوده، عناصر معمولا به صورت بیدرنگ اضافه شده و مرتبط با عناصر محیطی میباشد، مانند نمایش امتیاز مسابقات ورزشی در زمان پخش از تلویزیون. با کمک تکنولوژی پیشرفته? واقعیت افزوده (برای مثال افزودن قابلیت بینایی کامپیوتری و تشخیص اشیاء) میتوان اطلاعات مرتبط با دنیای واقعی پیرامون کاربر را به صورت تعاملی و دیجیتالی به او ارائه کرد. همچنین میتوان اطلاعات مرتبط با محیط و اشیاء اطراف را بر روی دنیای واقعی قرار داد. ایده اولیه واقعیت افزوده اولین بار در سال 1990 توسط توماس کادل کارمند بوئینگ مطرح شد.
ورزش : ساده ترین نمونه واقعیت مجازی را میتوان در برنامههای ورزشی تلویزیونی مشاهده نمود. برای مثال، نمایش نتیجه مسابقات فوتبال در دایره مرکز زمین، یا در زمان پخش مسابقات شنا در تلویزیون، نمایش شماره خط هر شناگر و نمایش رکورد در پشت هر شناگر (که امکان مقایسه شناگران را به بینندگان مسابقه میدهد) نمونههایی عادی از کاربرد این سیستم است.
بازیهای ویدئویی دستی : بوسیله "کارت واقعیت افزوده" برای نینتندو 3دیاس و پلیاستیشن ویتا با استفاده از دوربین مخصوص، میتوان بازی کرد.
اجزای اصلی سختافزاری برای واقعیت افزوده عبارتند از: پردازنده، نمایشگر، حسگرها و دستگاههای ورودی. این عناصر بویژه سیپییو، نمایشگر، دوربین و سیستمهای میکرو الکترومکانیکی از قبیل شتاب سنج، جیپیاس، قطب نمای جامد در اکثر تلفنهای هوشمند مدرن وجود دارند که در آینده، پلتفرمهای واقعیت افزوده را تشکیل میدهند.
سیستمهای واقعیت افزوده قابل حمل مدرن از حداقل یک تکنولوژی ردیابی استفاده میکنند: دوربینهای دیجیتال و یا سایر سنسورهای تصویری، شتابسنجها، جیپیاس، ژیروسکوپ، قطب نمای جامد، RFID و سنسورهای بیسیم. این تکنولوژیها با سطوح متفاوتی از صحت و دقت عرضه میشود. موقعیت و جهت سر کاربر بیشترین اهمیت را دارد.
اما نرم افزاری که شما می توانیدبا نصب آن بر روی تلفن همراه خود بیشتر با واقعیت افزوده آشنا شوید.
نام این نرم افزار AR Invaders و ازمحبوب ترین نرم افزار های سال های اخیر به حساب می آید، بیگانگان به زمین حمله کرده اند و در قرن 21 شما به نیروهای دفاعی زمین می پیوندید تا سفینه های دشمنان را از زمین دور نکه دارید. شهرها ، سواحل ، جنگل ها و بیابان های زیادی را مشاهده خواهید کرد.
موضوع مطلب :